top of page

Onze Urban Meeting Jungle geeft je naast een heerlijk relaxte jungle vibe gedurende de dag ook inspiratie om je eigen lifestyle te verduurzamen.

 

Onze voetafdruk op de aarde is groot. De regenwouden worden nog steeds, ook op dit moment nog op grote schaal (16 voetbalvelden per minuut) weg gekapt en afgebrand vanwege de aanleg van soja velden en palmolie plantages. Met als doel om de veel te grote veestapel wereldwijd te kunnen voeden om dan vervolgens m.b.v. een gruwelijke industrie een stukje vlees op ons bord te krijgen. Daar doen wij niet aan mee. Onze keuken is vegetarisch en zelfs 90% plantaardig. Inspiratie geven om toch lekker te kunnen eten zonder dierlijke producten is onze belangrijkste missie. Naast de kap van de regenwouden, is de vlees en melk industrie goed voor de grootste CO2 en Methaan uitstoot. 

De grote hoeveelheden mest en antibiotica vervuilen vervolgens het oppervlakte water en te samen met de gevolgen van de grootschalige visvangst, ontstaan er vervolgens al op veel plekken in de oceanen zogenaamde deadzones. Geen enkel leven is daar meer mogelijk. Als je daar bij in gedachte houdt dat wij als mens voor 70% van onze zuurstof afhankelijk zijn van de oceanen..... wij onze voetafdruk drastisch moeten verkleinen. Het is nu echt 5 voor 12. Of misschien al 3 voor 12. 

De toekomst van onze (klein) kinderen staat op het spel.....

Stop met vlees, zuivel en vis! Je eigen gezondheid vaart er ook nog eens wel bij een win/win situatie dus!

Wil je een plantaardige leefstijl maar denkt het niet te kunnen.... 

5 uur Netflix en je bent om bij het zien van de volgende documentaires.

Cowspiracy, Earthlings, End of Meat, The Game Changers, What the Health....

Verduurzamen kan heel leuk zijn en je een heerlijk gevoel geven. Je wilt toch ook een fijne toekomst voor je (klein)kinderen.... 

Dit zijn in ieder geval al een paar leuke instagrammers om te volgen:

Lisagoesvegan, theveganfitjourney, theveggiemd, dehippevegetarier, veganXL, Vegan Health & Fitness, wthfilm, givemethatplant, veganzone, gowiththeglow, thegamechangers 

 

Een deel van onze winst gaat, naast het in stand houden en verduurzamen van onze panden, naar de 

                          Plant One Tree foundation

Samen met Plant One Tree zorgen dat bij iedere boeking een bedrag wordt besteed aan het planten van bomen op allerlei plekken in de wereld. Samen moeten we de klimaatcrisis serieus nemen en ons aandeel nemen. Wij bij Hartelijk proberen dat te doen door geen dierlijke producten te serveren en zo weinig mogelijk producten waar palmolie in verwerkt is. Onze inkoop zo op maat mogelijk om voedsel verspilling tegen te gaan. 

Daarnaast adopteren wij zo nu en dan een aap of ander dier dat de dupe is geworden van mensenlijk handelen. Of het nu een aapje betreft dat een verschrikkelijk leven had als dansaapje of een Orang Oetan die ontheemd is geraakt door dat zijn leefgebied vernietigd wordt. Gelukkig zijn er allerlei instanties die zich inzetten om te helpen daar waar mogelijk. Deze vaak kleine initiatieven steunen wij ook. Bijvoorbeeld StichtingJaan uit Jakarta.

bottom of page