top of page
IMG_4335.jpg
about

ons pand

Cornelis Immink sr. kocht begin jaren dertig van de vorige eeuw een stuk grond van ongeveer een halve hectare aan de Hoofdweg westzijde, net naast de spoordijk en het stationsgebouw. Er stond 1 kleine koeienstal op uit 1902. De familie woonde toen op de Arnoldus Hoeve aan de oostzijde (later de Hoeve genoemd voor de echte Hoofddorpers onder ons). 

In 1933 werd dit pand opgeleverd met het naastgelegen woonhuis. Gebouwd om de graanhandel  uit te kunnen bouwen en met Haarlemmermeers graan heeft het pakhuis dan ook tot ca 2004 vol gelegen. Cornelis jr. heeft de graanhandel begin jaren vijftig overgenomen van zijn vader en dus tot ca. 2004 voortgezet. Nu zijn wij als 3e generatie actief in dit prachtige beeldbepalende historische pand net tegen het centrum van Hoofddorp gelegen, langs de mooie Hoofdvaart. 

Warm welkom                      Soulful living 

 

 

Als 3e generatie werkzaam in dit pand is natuurlijk fantastisch. Het pand ademt zoveel robuustheid uit maar tegelijkertijd omarmt het je als een warme deken. Dat vond ik als klein meisje al. Toen was het er nog stoffig en soms erg veel lawaai maar toch voelde het fijn om daar te zijn. Vanaf half november 2017 hebben wij onze deuren geopend als Urban Meeting Jungle. Heel trots zijn wij dat wij deel mogen uitmaken als partnerlocatie van de Meetables groep. Specialisten in buitengewone vergaderlocaties.

Wij vinden het erg leuk om nu onze gasten te ontvangen voor een heerlijke, creatieve, verbindende, , saamhorige, gezellige en een inspirerende dag. Onze kleinschaligheid maakt het bezoek persoonlijk en ontbreekt het de gasten de gehele dag aan niets. 

Wij zijn van mening dat we onze kinderen en alle dieren  van een mooie toekomst moeten voorzien. En proberen dus zo duurzaam mogelijk te leven en naar ons idee start dat met het niet deelnemen aan een aarde vernietigende industrie, namelijk de vee industrie. Er wordt bij ons geen vlees en vis geserveerd en na genoeg geen zuivel. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk biologische producten te verwerken. A Healthy kitchen...good for you, the animals and our planet....

Hopelijk zien we elkaar snel...xx

 

Ellen Immink  

IMG_E2468.jpg
bijzonder verhaal

De Fiets

Op de voorzolder van het voorste pakhuis hangt zo lang als ik me kan herinneren een herenfiets. Mijn vader wist ook niet anders als dat de fiets er al hing toen hij een kleine jongen was. Het verhaal van zijn vader was dat de fiets net na afloop van de WO II,  op die plek opgehangen is door een vriend van mijn opa omdat er bijna niet mee te fietsen viel zo zwaar als hij was. Het is namelijk een met de hand gemaakte fiets uit 1943 en werd in het verzet gebruikt. Na dienst gedaan te hebben is hij daar opgehangen en tot op de dag van vandaag hangt hij daar! 

bottom of page